ΔΡΑΣΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΓΟΥΝΕΣ

Τα ζώα στις μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων ζουν σε συνθήκες αυστηρού εγκλεισμού, σε μικρά γυμνά κλουβιά τοποθετημένα σε σειρές την μία επάνω από την άλλη. Υποφέρουν από αυτοακρωτηριασμό, μολυσμένα τραύματα, απουσία άκρων και κανιβαλισμό. Η εκτροφή γουνοφόρων ζώων αντιβαίνει ακόμη και στην πιο βασική έννοια της ευζωίας των ζώων.

Η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών «Fur Free Europe» καλεί την ΕΕ να:

  • Απαγορεύσει την εκτροφή γουνοφόρων ζώων
  • Απαγορεύσει τα προϊόντα γούνας από εκτρεφόμενα ζώα στην ευρωπαϊκή αγορά

Πάρε μέρος στη δημιουργία της ιστορίας! Ενέργησε άμεσα προσθέτοντας το όνομά σου στην Πρωτοβουλία. Αυτό δεν είναι ένα απλό αίτημα. Μόλις συγκεντρώσουμε 1 εκατομμύριο επικυρωμένες υπογραφές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και να αναλάβει δράση.

Τι είναι η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών;

Η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών είναι ένας μοναδικός και αποτελεσματικός τρόπος με τον οποίο οι πολίτες της ΕΕ μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας, καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νέους νόμους.

Αυτό δεν είναι απλά ένα αίτημα. Μόλις μια πρωτοβουλία συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο επικυρωμένες υπογραφές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και να αναλάβει δράση.

Για να επιτευχθεί αυτό, η πρωτοβουλία απαιτεί από τους πολίτες να παρέχουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για την επικύρωση της υποστήριξής τους. Να είστε βέβαιοι ότι τα στοιχεία σας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την υποστήριξη αυτής της Πρωτοβουλίας και όχι για άλλους σκοπούς. Η Fur Free Europe ακολουθεί όλες τις νομικές απαιτήσεις, τον ΓΚΠΔ και τους κανόνες προστασίας δεδομένων.

Γιατί να απαγορευτούν η εκτροφή γουνοφόρων ζώων και τα προϊόντα εκτροφής;

ΑΝΗΘΙΚΟ

Οι πολύπλοκες ανάγκες συμπεριφοράς των άγριων ζωικών ειδών, όπως οι αλεπούδες και τα βιζόν, που εκτρέφονται για την εκτροφή γούνας δεν μπορούν να ικανοποιηθούν στις μονάδες εκτροφής γούνας. Η διατήρηση των ζώων σε μικρά κλουβιά και η θανάτωσή τους αποκλειστικά ή κυρίως λόγω της αξίας της γούνας τους δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί ούτε για τα οικόσιτα είδη, όπως τα κουνέλια και τα τσιντσιλά. Η εκτροφή γουνοφόρων ζώων είναι ανήθικη όπου και αν πραγματοποιείται, και γι’ αυτό ζητούμε επίσης την απαγόρευση της πώλησης γούνας που προέρχεται από μονάδες εντατικής παραγωγής.

ΜΗ ΑΣΦΑΛΗΣ

Οι μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων συνιστούν κίνδυνο τόσο για την υγεία των ζώων όσο και των ανθρώπων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, εκατοντάδες εκτροφεία βιζόν επηρεάστηκαν από την επιδημία του κορονοϊού και διαπιστώθηκε ότι νέες παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2 μεταδόθηκαν στον άνθρωπο από ζώα.

ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ

Η εκτροφή γουνοφόρων ζώων έχει σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και συνιστά σοβαρή απειλή για την τοπική βιοποικιλότητα. Έχοντας διαφύγει από τις μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων, το αμερικανικό βιζόν είναι πλέον διαδεδομένο σε ολόκληρη την ΕΕ και έχει προκαλέσει σημαντικές δυσμενείς επιπτώσεις στην άγρια πανίδα και χλωρίδα της Ευρώπης. Ο καθαρισμός και η βαφή της γούνας συνεπάγεται τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών. Όσον αφορά τη ρύπανση του εδάφους από τοξικά μέταλλα, ο καθαρισμός και η βαφή των γουνοδερμάτων κατατάσσονται στις πέντε κορυφαίες ρυπογόνες βιομηχανίες.

Γιατί τώρα;

Η εκτροφή γουνοφόρων ζώων και τα προϊόντα της θα πρέπει να αποτελέσουν μια κακή ανάμνηση από το παρελθόν: τώρα ήρθε η ώρα για μια Ευρώπη χωρίς γούνα. Υπάρχει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία να γίνει τώρα αυτό πραγματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση:

  • Η βιομηχανία γούνας αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και κρίση υγείας των ζώων λόγω της νόσου COVID-19.
  • 12 χώρες της ΕΕ κάλεσαν πρόσφατα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει τις επιλογές για τη μόνιμη απαγόρευση της εκτροφής γουνοφόρων ζώων στην ΕΕ και να υποβάλει νομοθετική πρόταση για την επίτευξη αυτού του στόχου.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανεξετάζει επί του παρόντος τη νομοθεσία της ΕΕ για την ευζωία των ζώων. Η αναθεώρηση αυτή αποτελεί ευκαιρία για την εισαγωγή της απαγόρευσης τόσο της παραγωγής όσο και του εμπορίου γούνας εκτροφής.
  • Εκατοντάδες εταιρείες παραγωγής ενδυμάτων έχουν απαγορεύσει τη χρήση γούνας στις δημιουργίες τους, ανταποκρινόμενες στις ηθικές απαιτήσεις των πελατών τους.

( arrow to form )Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να το κάνουμε να συμβεί. Ενεργήστε τώρα, ώστε να μπορέσουμε να το επιτύχουμε μαζί.

Share this post